Funderingar, iakttagelser och tankar. Om livet, barnen, kärleken, och en del väsentliga oväsentligheter. Just så.

söndag, november 02, 2008

Överkänslig?

Piff&Puff har fått ärva massor av kläder från kompisars barn.
Toppen på alla sätt och vis, tycker jag!
Men, idag hämtade jag in en tidigare okollad kasse arvegods och hittar: trosor.
Jag känner mig inte alls bekväm med att (den dagen det är dags) ta på Piff&Puff andra barns trosor. Jag har redan slängt Storsötans urvuxna trosor just av det skälet.

Maken, å andra sidan, förstår inte alls. Han tycker inte att det är en big deal.
Hur tänker ni?

Förresten börjar smågrisarna på dagis imorgon, hur krejsy är inte det? Småttorna...

8 kommentarer:

Qrissy sa...

Nu har jag ju inga barn själv. Men kan ändå säga att begagnade trosor är ett big no no i min värld. Aldrig att mina framtida barn kommer få det. Kram

Frida sa...

Dagis, stort! Hoppas på rapport!

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag köper ju begagnade blöjor... så trosor är definitivt inte värre.

Jag tror att det finns mer skit på nya otvättade trosor i form av olika besprutningsmedel från icke ekologiska odlingar och sedan olika behandlingar vid tygtillverkningen, än vad det gör på trosor begagnade trosor tvättade i minst 60 grader.

Inte ett helt oväntat svar från mig va? ;-) (Men jag tycker att irrationella äckelkänslor är något man absolut bör ta med i beräkningen för sina beslut)

ivf sa...

Äsch, så länge de är tvättade ....

tisalen sa...

nä..ärvda trosor känns inte ok

Anonym sa...

Om barnen just börjar dagis drar jag slutsatsen att de är i blöjålder, och då borde ju trosorna som du har ärvt, om de stämmer i storlek, ha suttit utanpå de andra barnets (barnens?) blöjor. Ungefär som jag har gjort med mina småtjejer, de har haft trosor utanpå blöjorna sommartid för att jag tycker det är så tråkigt när blöjan sticker fram under en söt klänning. Bara en tanke.

Själv skulle jag nog inte ha upplevt det som du gör om jag har fått ärva av någon som jag tycker om. Handla trosor på second hand gör jag däremot inte.

(Att jag är 'anonym' beror på att jag inte har något bloggkonto eller liknande.)

Jonna sa...

Håller med dig. Skulle inte ta på mina barn begagnade trosor. Känns inte så fräscht även om de är tvättade.

Saring sa...

haha! Det här är jätteroligt tycker jag :-) har aldrig tidigare reflekterat över saken, och nu när jag har det (tack vare dig) så kan jag konstatera att jag intehar det minstaste emot lånetrosor från dagis, så.. Nixpix. Ingen trosnojja här inte. Men så har jag oxå upplevt en obeskrivligt stolt Alma med 5-åriga tindras småblommiga maxitrosor a la laura ashley på sig "Titta mamma, jicka jättesina tjosor! Jag är en stor sej nu!"