Funderingar, iakttagelser och tankar. Om livet, barnen, kärleken, och en del väsentliga oväsentligheter. Just så.

söndag, juni 17, 2007

Matschema?

Nu ska det googlas tvillingvett.
Ett barn kan man amma fritt utan att allvarliga men, men tvillingar missbrukar den typen av förtroende grovt. Iaf gör våra det.
Hamnar vi ur synk (dvs missar att väcka och amma en när den andra ammas) så gör vi det rejält. Från de vanliga 2,5-3,5 timmarsintervallen trillar vi raskt ner på amning en gång i timmen eller så eftersom de turas om att bli hungriga. På dagtid är det i bästa fall drygt, nattetid knäcker det mig totalt.

Så, nu ska det kollas upp när och hur matschema lämpligen kan införas.

Och ja, givetvis ska jag skaffa kammouniform och visselpipa. Barnen ska ställa upp i raka led och tilltala mig med "ma'am". *nynnar*......I want to be a drill instructor......

6 kommentarer:

Frida sa...

jag väcker stenhårt den andra på natten om den ena vaknar och är hungrig. Det funkar och de snuttar båda glatt. Helt utan att jag behöver uniform ;)

lillasysteryster sa...

Det måste vara DRYGT att amma så ofta... Jag är grymt imponerad av er tvillingmammor som fixar att helamma två stycken. ALL HEDER TILL ER!!!

Anonym sa...

Hej! Hittade till din blogg via en annan. Grattis till dina små töser! Är de enäggs eller tvåäggs? Min kära syster har två tvillingpar, enäggs båda två, två killar och två tjejer. Hon har varit stenhård under småbarnsåren att de ska äta och sova samtidigt och på så sätt få en struktur i sin vardag. Lycka till!

Camillas lockar sa...

Jag har en mammakompis som körde stenhårda mattider. Diffade max en kvart. Ungefär vad de säger för ett barn. Men med två, åå, herregud, jag kan bara föreställa mig hur det är...! Respekt.

Arletta a.k.a. B-boom sa...

Håhå, ja, det är lite annorlunda med dubbel uppsättning av glädjespridare.

Trevlig midsommar på er!

Kapybaran sa...

Frida: fast jag _vill_ ha en kammouniform och visselpipa ;-)

Lillasysteryster: thx! lite impad själv emellanåt faktiskt :-)

anonym: välkommen! mina gnytt är tvåäggs. har du handfasta tips från systern tar jag tacksamt emot!

Camilla: samma här -handfasta tips mottages tacksamt!

Arletta: detsamma!