Funderingar, iakttagelser och tankar. Om livet, barnen, kärleken, och en del väsentliga oväsentligheter. Just så.

torsdag, juni 21, 2007

Veckans ord

som många, många borde öva på:

Ursäkta -används när du vill komma förbi någon i ett trångt utrymme. T ex när du vill komma förbi en tvillingvagn i en fullsmockad mataffär. Att säga det innan trängningsförsöket ger motparten en chans att flytta sig.

Förlåt -används när du råkat knuffa/kliva på någon. T ex efter att ha trängt dig förbi i ett trångt utrymme (utan att säga "ursäkta" innan så att den andra parten kunde flyttat sig (och sin tvillingvagn) och därigenom undvikit att din fot hamnade på hennes. Alt din morotsknippa stack ut ögonen på hennes nyfödda).

Så, alla som känner sig träffade*: öva nu duktigt på att använda dessa två ord i rätt sammanhang och upptäck hur mycket trevligare världen blir.

*dessvärre är det väl så att de som borde känna sig träffade vare sig läser denna blogg eller ens inser att de bör känna sig träffade.

2 kommentarer:

Världen är liten… sa...

Amen, haller fullstandigt med! Maste saga att amerikaner ar valdigt duktiga pa detta och att vi svenskar ar riktigt usla. Far psykbryt varje gang jag ar hemma i Sverige och traffar dessa bufflar, speciellt eftersom jag vant mig vid att 8 av 10 gor detta.

Camillas lockar sa...

Världen är liten har rätt. Svenskar är riktigt usla. De varken hälsar eller ber om ursäkt. Men visst exploderar du som den lejonmamma du är? Jag menar, en morot i ögat på din bebis är ju värt att döda för...!