Funderingar, iakttagelser och tankar. Om livet, barnen, kärleken, och en del väsentliga oväsentligheter. Just så.

fredag, februari 23, 2007

Sjuk. Och sjukskriven.

Däckad som aldrig förr. I tisdags kom, från ingenstans, feber och hosta. Hostan från hell. På gränsen till kräkframkallande och segslemmig. Dottern åkte på detsamma, fast med högre feber och mindre hosta. Hon sover uselt om nätterna, jag sover uselt om nätterna. Hon skapligt pigg dagtid, jag däckad i soffläge. Maken springer omkring som Florence Nightingale...
Var iaf på VC igår och fick lugnande besked, det är inte halsfluss, lunginflammation eller något annat läskigt.
Idag känns det mer som en dyngförkylning, komplett med värkande hals, lock för öronen och tvärtäppt i näsan. På soffbordet: bromhexin för slemhostan, bafucin för halsen, panodil för huvudet, nässpray, näsdukar en masse och litervis av honungs/citronvatten. Känns inte som något hjälper. Tips på huskurer, någon?

I förra veckan fick jag en extratid hos BM efterom jag kände mig konstant yr och svag. Blodtryck på rekordlåga 98/...(tror det var strax under 60?) och järnvärde på 103, trots två veckors Niferexknaprande (varannan dag). Hon tyckte jag skulle vila, öka på Niferexdosen och sen diskutera arbetstid med läkaren. Var hos läkaren igår (fick viska mig igenom besöket eftersom min röst var försvunnen...) och blev sjukskriven utan pardon. 50%. Från mån till BF.
Nu är jag lite för risig för att orka tänka igenom det hela, men spontan reaktion: kluven.
Ja, jätteskönt med mer vila. Förhoppningsvis ger det lite mer ork till familjen då jag hittills lagt all energi på jobb och se'n sovit mig igenom kvällar och helger. Men samtidigt, besvikelse. Hade sett fram emot någon form av revansch (lång historia, återkommer kanske till den) den här gången. Eller om det kunde fått vänta ett par veckor till så jag kunde kommit lite ikapp på jobbet....
Såklart skulle jag inte göra något som skulle riskera Piff&Puffs välbefinnande, så jag kommer att jobba halvtid så fort jag är igenom förkylningen. Men är inte odelat lycklig.

4 kommentarer:

ME sa...

Läst lite hos dig då och då... När du nu efterlyser huskurer kan jag ju inte låta bli :)

För kraftig hosta brukar jag använda ingefärsavkok. Eftersom det smakar vidrigt blandar jag det med honung och citron. Det blir lite som varm ingefärssaft. Enklast är att riva ingefära och stoppa i en tekula och hälla på varmt vatten o i med resten. Det hjälper väl inte sådär jättemycket, men just under tiden jag dricker det brukar det kännas som att jag är nästan frisk ett tag. Och det är ju värt en del...

Annars brukar en äggula, en hackad vitlöksklyfta och apelsinjuice sätta fart på livsandarna, men det går ju inte om man ska träffa folk...

Camillas lockar sa...

Å, din stackare! Inte nog med att du har Piff och Puff att ta hand om liksom.... Mycket te är det jag kör när jag mår som du beskriver. Värme i form av god dryck. Du kan alltså likagärna dricka varm svartvinbärssaft :-) Hoppas du kryar på dig snart!

lillasysteryster sa...

Nä, vad jobbigt att vara sjuk! Hoppas du snart kryar på dig!

Och jag tycker det låter som en bra idé att du ska vara sjukskriven 50%, men jag förstår samtidigt att det känns dubbelt. Du får helt enkelt fokusera på att du gör det som är bäst för Piff och Puff, jobbet hinner du alltid med sedan.

Kram!

Kapybaran sa...

Tack för sympatiyttringar och omtanke!

me: ska skicka ner lite ingefära i nästa honingvattenbalja. den där ägguleröran hoppar jag nog över, låter lite fööör läbbig :-)