Funderingar, iakttagelser och tankar. Om livet, barnen, kärleken, och en del väsentliga oväsentligheter. Just så.

onsdag, april 11, 2007

Boktips, anyone?


Har för en gångs skull såväl tid som lust till att plöja böcker, men har noll koll på vad jag ska läsa. Vill göra min sedvanlig vår-raid på bokus, men vad ska jag lägga i korgen?

Snälla människor, ge mig boktips! Är sådär förtjust i deckare och pallar just nu inte tunga människoöden (ffa inget om barn som far illa), men vill för den delen hålla ett rejält avstånd mellan min bokhylla och harlequinböcker....
*ni-nanna-na-ni-na*

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan verkligen rekommendera Stranger House av Reginald Hill.

I alla fall är det som ett historiskt mysterium med två väldigt olika "hjältar" och jag tyckte den var fin och samtidigt intressant och lärorik. Jag kunde verkligen inte sätta ner den utan var tvungen att läsa från pärm till pärm fastän det var mitt i natten.

Översättarhelena sa...

Middlesex av Jeffrey Eugenides är den bästa bok jag har läst på åratal. Möjligen är det lite för mycket av tungt människoöde för dig just nu.
En klassiker som jag vill rekommendera är "To Kill a Mockingbird" av Harper Lee (som av någon konstig anledning heter "Dödssynden" på svenska). Den verkar inte finnas att köpa på svenska just nu, men den finns säkert på bibblan. Det är världens finaste barndomsskildring. Sorglig är den, men det är inga barn som far illa.

Anonym sa...

"Tidsresenärens hustru" av Audrey Niffenegger.

http://www.bokus.com/b/9789170024399.html

Rekommenderas varmt. Jag vet ingen som läst den som inte älskat den!

Anna-Bell sa...

Har ingen bok att rekomendera för tillfället. Jag läser numer bara böcker som heter Barnmatsboken och Somna utan gråt;) Däremot vill jag påpeka att det var riktigt sköna bilder du har hittat. Vilken flash tillbaka till barndomen!
Anna-Bell

Kajsa sa...

Läs lite lättsmält svenskt, typ "Fågelbovägen 32" av Sara Kadefors och "Hjälp mitt namn är Zbigniew" av Kuklarz Zpigniew. Inte så tungt, men inte dåligt för det.

KvinnaFruMamma sa...

Kommer ihåg boktipset och hans soffa*S*. Det var verkligen längesedan.

Jag gillar Nora Roberts Nyckeln till ljuset(http://www.albertbonniersforlag.se/1100/1100.asp?ArticleId=9789100111885), Nyckeln till sanningen och nycklen till mod