Funderingar, iakttagelser och tankar. Om livet, barnen, kärleken, och en del väsentliga oväsentligheter. Just så.

onsdag, april 18, 2007

Middagstips!

Uppdaterad 20 april med rätt länk till fisken!

Efterlyste ju middagsinspiration för lite sedan. Att döma av antalet kommentarer, är vi inte ensamma i vårt behov av nya rätter att ställa fram.

Den här veckan har jag aktivt letat bland recepten och lagat två rätter som jag kan rekommendera. Bägge klarar grundkraven: lättlagade, simpla ingredienser och blir dessutom klara på nolltid. Kan det bli bättre?

Morotssås till pasta*:
Den här har jag gjort ett par ggr, med lyckat resultat. Brukar följa receptet ganska exakt, men rekommenderar att börja med den mindre mängden örtkryddor för att vid behov komplettera med mer mot slutet.

Snabb citronfisk:
Bara lagat en gång, ska nog skippa sockret nästa gång. Tycker det ger en märklig smakbrytning.

Bon app!

*lyckas visst inte länka direkt till receptet, men sök på morotssås så ska det gå vägen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt knep för att lösa "vad ska vi äta"-frågan:

Vi äter mackor (grova, med nyttiga tillbehör) eller plockmat på måndagar. Tisdag, onsdag, torsdag äter vi kyckling, fisk, köttfärs, inte i någon speciell ordning, men en per dag. Fredagar pannkakor till barnen och grillat till mig och maken.

Lördagarna har vi mer tid att fundera och planera, då blir det vad som helst.

Det är klart lättare att tänka "vilken kycklingrätt ska vi laga idag", eller "vad kan vi göra med 600 g köttfärs", än att ha en helt öppen fråga. Och så blir det per automatik ganska stor variation. Lättare också när man hittar recept i någon tidning, de faller liksom på plats i planeringen.

Ska titta på dina recept också!

Arletta sa...

Andra länken gick till pizzabröd och inte citronfisk.