Funderingar, iakttagelser och tankar. Om livet, barnen, kärleken, och en del väsentliga oväsentligheter. Just så.

torsdag, september 13, 2007

Rapport från boklådan

Som mellanspel kommer här ett par av de sedan tidigare utlovade recensionerna*, i läsordning, inget annat:

* Hjälp, jag heter Zbigniew
Mnjaaa.... visst, lättsmält är den ju, men inte särskilt intelligent. Lite billigt av författaren att få sina 15 minuter på, att sälja ut och förlöjliga hela sin familj och dess livsstil. Tycker jag. Som född av polska föräldrar uppskattade jag iofs referenserna till sånger som jag minns, men det räcker inte för att hålla en hel bok flytande. Rekommenderar den inte.

* Män som hatar kvinnor
Absolut läsvärd. Välskriven i stort sett rakt igenom och spännande story. Klar "måste ligga vaken halva natten och läsa klart"-faktor. Förstår iofs inte tokhypen, men det kanske jag gör om jag läser de två följande delarna? Rekommenderas.

*Middlesex
Välskriven med intressanta stories (storysar?). Några segare partier och låg "kan inte lägga den ifrån mig"-faktor, men avsaknaden av cliffhangers gör den inte mindre läsvärd. Själva middlesex-storyn kunde gärna fått mer utrymme, tycker jag, som är hårt fast i hbtq-träsket tack vare min lillasyster. Men historie-/familjeskildringen är (nästan) lika intressant, så det är inget som stör. Rekommenderas varmt.

*Tidsresenärens hustru
ÄLSKAR DEN! Läs, läs, läs! Förvirrande i början, men ömsint, kärleksfull, sorglig och tankeväckande. Liknar inget annat jag läst och det var riktigt sorgligt att den tog slut... Annorlunda språk, annorlunda historia och väldigt gripande.

Har även läst Predikanten, som recenserats tidigare.

Nu dyker jag ner i Harry Potter-träsket. Som jag längtat! Har både 6an och 7an kvar och nåde den som avslöjar minsta stavelse för mig!

*trogna läsare kanske minns att jag bad om boktips och sedan inhandlade en trave böcker.

1 kommentar:

Malou sa...

Hej!
Vilken inspirerande och kul blogg du har! Märker att du är intresserad av böcker, och såg att du ville ha boktips, så här har du ett! Dock ingen skönlitterär bok, men trevlig att bläddra i och småläsa, samt ha framme på vardagsrumsbordet.
Den heter 103 unga svenska rum och man får "besöka" svenska ungdomar som visar upp sitt
rum och delar med sig av sina intressen, tankar och framtidsplaner.
Om du vill veta lite mer om boken som släpps på Pocket Shop den 7 november så kan du kolla in www.svenskarum.se. Där kan du kika i boken och
ladda upp en bild på ditt eget rum om du vill.

Jättebra julklappstips!

Vänliga hälsningar
Malou