Funderingar, iakttagelser och tankar. Om livet, barnen, kärleken, och en del väsentliga oväsentligheter. Just så.

måndag, juni 08, 2009

Som man frågar får man svar

Mamman: "Storsötan, varför lyssnar du när fröken säger till och inte på mamma och pappa?"
Storsötan: "För att hennes röst är mycket snällare"

Att leva med en viljestark och verbal sexåring är inte alltid lätt och tonen är inte alltid ljuv, det vet jag. Men det där, det kändes i mammahjärtat.

2 kommentarer:

1+2-barnsmamma Carola sa...

Åh, känner så väl igen mig. Vår 5,5-åring vet PRECIS hur hon ska lägga orden för att de där taggarna ska vridas runt i mammahjärtat... Även om man vet att nästa dag så är man "världens bästa mammi" så gör det SÅ ont.
Är helt övertygad om att just DU är den bästa mamman för just dina barn och att du duger precis som du är. Tror också att det är viktigt att säga förlåt för sitt eget uppträdande ibland till barnen. Visa att man inte är mer än mänsklig och att det svämmar över ibland, men att man kan ångra sig och be om förlåtelse...
Svamliga tankar från mig.
Kram

lillawi sa...

Å men du! Jag antar att jag är märkvärdigt hårdhjärtad (?) men sånt där biter inte på mig. Längre ska jag kanske säga. Nu är min Stora åtta och har hunnit haspla ur sig alla möjliga konstigheter, har märkt att hon inte menar det så illa som det ibland låter. I mina öron alltså. Hon menar ju bara just precis det hon säger och inget annat. Och kanske har denna fröken en synnerligen ljuv stämma (?) vad vet jag? ;)

Du är Storsötans bästa mamma! Därom hyser vi i alla fall inget tvivel!

lw