Funderingar, iakttagelser och tankar. Om livet, barnen, kärleken, och en del väsentliga oväsentligheter. Just så.

tisdag, juni 30, 2009

Taliban alt Idag stör jag mig på, del 2738

Jag är flexibel och liberal med mycket, men ett par käpphästar har jag allt....
Följande stör mig idag:
* Hjälmlösingar -blir så arg, så arg när jag ser vuxna noga spänna på barnen cykelhjälm, för att sedan själva cykla iväg med bar knopp. Vaddå, är ni tjockskalliga nog att inte skada er om ni cyklar omkull? Alla cyklister har hjälm. Basta.
* Bälte på - Igår såg jag en familj bränna iväg från Willys med lillkillen i mammas knä på passagerarplatsen. Morr. I min bil åker ingen, jag repeterar: ingen, obältad. Oavsett sträcka så sitter alla på sin plats, med bälte. Punkt. Det är möjligt att det är roligt för barn att sitta i förarens knä och "köra" hem från dagis, men det är fan så mycket roligare att vara hel och levande efter en krock..
* Reflexvägrare -världens billigaste livförsäkring. Inte bara för mörka svenska vinternätter, utan lika bra att ha under sammetsnätterna i Spanien, Thailand eller wherever.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan bara hålla med. När man cyklar ska hjälmen vara på, en fullständigt orubblig regel i min familj oavsett ålder.

Anna

Världen är liten… sa...

Är också fullständigt orubblig med bältestvånget, spelar ingen roll som du säger om man ska runt kvarteret eller runt jordklotet - bälte på! Min familj gör sig ibland lite lustig över det hela men jag bryr mig inte..

lillawi sa...

Å! Vad härligt, en till fröken Duktig! Underbart att vi är fler! Å min sambo som trodde jag var den enda! ;)

lw