Funderingar, iakttagelser och tankar. Om livet, barnen, kärleken, och en del väsentliga oväsentligheter. Just så.

söndag, december 02, 2007

Snacka går ju

På tjejträff igår. Julpyssel med barn. Hade villkorat min närvaro med en önskan om bärabarnassistans. "inga problem. vi är ju flera mammor som gärna bär barn. kom du, vi hjälper till!"
Men hur ser verkligheten ut? Alla står och snackar och dricker glögg medan jag far runt och bär, sjunger, byter, bär mer. På uttrycklig fråga tog en av tjejerna Puff i selen. I tio minuter.
Blir så jäkla besviken. Måste lära mig. "Vi hjälper till" betyder inte att någon självmant tar sig an en bebis. Det betyder helt enkelt inte ett skit.

Ja, de är mina barn. Ja, de är mitt ansvar.
Men om jag säger att jag inte kan delta med mindre än att jag får avlastning, då vill jag kunna lita på att avlastningen finns där. Annars gör jag hellre annat med barnen, annat som jag klarar själv.

6 kommentarer:

Ribbolita sa...

Vad svårt - när du var så duktig och tom sa innan att du behövde hjälp och ändå så hjälper ingen. Dåligt! Och jag som tycker att det är fest när jag får gosa med andras barn och bara ytterst motvilligt låter barnen vara hos sina föräldrar när de kan vara hos mig... Tänk att ingen av alla på glöggkalaset var så. Tråkigt. Särskilt tråkigt eftersom jag inte tror att de fattar att det betyder att du inte kommer att kunna vara med nästa gång.

Anna sa...

GRRRRAAAOOOOOOO
Ett stort morr från min sida. Fan vad dåligt av dina kompisar. Och, precis som du säger, snacka går ju... Att säga att man kommer att hjälpa till och att verkligen hjälpa till är två helt olika saker, och tänk så mycket jobbigare sak nr 2 är.

Mutter mutter

Frida sa...

Åh, jag känner så igen mig! Jag tror inte att folk med bara en bebis i taget fattar vilken utmaning tvillingar är. Vissa saker FUNKAR FAKTISKT INTE med tvillingar om man inte får hjälp.

Världen är liten… sa...

Trist sa Bill, ja jattetrakigt sa Bull.
Tank att folk kan vara sa tanklosa, speciellt nar du uttryckligen bett om hjalp(vilket inte ar det lattaste!). Vi har bara en spadis i varan bekantskapskrets och alla nastan slass om vem som ska fa halla, gosa och greja=o).

Anna-Bell sa...

Trist trist. Jag tycker tyvärr att jag känner igen detta, att vissa snackar men inte håller vad de sagt. Är inte folk lite ego egentligen, så där över lag?

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Skittråkigt!

Kanske, om man ska försöka se det hela i ett snällt ljus... så såg du så kompetent ut eftersom du är van, så ingen trodde att du inte klarade det själv. De kanske inte ville ta ett barn ifall du då skulle känna dig kritiserad?

Jag tror ibland att vi är för finkänsliga i det här landet. Men jag hoppas att jag ifall du i förväg bett om hjälp i alla fall hade gått fram till dig och sagt att -Langa över ett barn till mig när du vill.