Funderingar, iakttagelser och tankar. Om livet, barnen, kärleken, och en del väsentliga oväsentligheter. Just så.

tisdag, januari 30, 2007

Tog fajten...

Är inte särskilt outad som SABG*:are, närmaste vännerna vet en del och till ytterligare några har jag hintat mer eller mindre om att det "tagit längre tid än planerat" alt "det går inte alltid som man tänkt". Maken är väldigt bestämd på att han vill hålla det för oss, så tills han ändrar sig får jag respektera det.

Men stå upp när folk omkring mig kläcker dumheter, det gör jag.

Vid lunchen idag kommer vi (gtillika gravid kollega och jag) in på vilken ynnest det är att få vara gravid igen. En annan kollega säger insiktsfullt att "ja, det ska man vara tacksam för, det är inte för alla det fungerar". Så långt gott och väl.

Men sen fortsätter hon: " för det är ju så att om man försökt ett tag så sätter det sig i huvudet och då blir det ännu svårare". Där försöker jag stämma i bäcken med "det tror jag inte är riktigt sant", men nehej, "Jo, så är det. Ju mer man tänker på det, desto svårare blir det". Här lackar jag ur och säger tämligen bestämt "Men X, det är faktiskt inte så. Det sitter inte i huvudet om man blir gravid eller inte". Då växlar hon in på stickspåret "men om man då slutar försöka och adopterar, då blir många gravida direkt". Där är såväl matlust som diplomati som bortflugen och jag (nästan) fräser "Det där är en myt. Det finns inga som helst belägg för att det skulle finnas något samband". "Men jag känner några som..." och där avbryter jag med "de skulle isf blivit gravida oavsett".

Diskussionen dör ut och jag kommer tillbaka till normal puls efter en stund.

Blir så trött på folk ibland.


*= Svårt Att Bli Gravid

3 kommentarer:

Anna sa...

Ja du... hur kommer det sig att just denna myt har bitit sig fast så hårt? Jag begriper det bara inte! Fick höra av x antal stycken att det tog sig på vår tredje IVF eftersom jag då i princip hade gett upp.
NEJ DET VAR FÖR ATT VI BYTTE MEDICIN, OK??!!!!!!!
Men vad ska man göra, det går ju inte att uppfostra hela världen tyvärr...

Tingeling sa...

Märkligt det här.. Att det är samma skitsnack som cirkulerar, överallt.
Man gör oftast sig själv mest illa genom att ställa sig upp och bråka, man kör huvudet i väggen gång på gång.
Men samtidigt är jag stolt över dig, som gör det!
För vem ska ta kål på myten om inte VI, som lever mitt i detta och verkligen vet att det är just skitsnack.

lillasysteryster sa...

Bra jobbat! :-)