Funderingar, iakttagelser och tankar. Om livet, barnen, kärleken, och en del väsentliga oväsentligheter. Just så.

måndag, maj 21, 2007

Känner mig lite snuvad på konfekten....

Gick och önskade mig mina små hela dagen igår. Kände verkligen att jag hade väntat klart nu. Men inga känningar whatsoever.

Tills klockan slog 23. Då drog det igång och kändes såpass att vi ringde förlossningen. Kombinationen tvillingar, andra graviditeten och vecka 36 ledde till rekommendationen "Kom in för en koll". Och jag som förväntat mig "avvakta och ring igen".

Frenetisk aktivitet utbröt: packa BBväskan, ringa barnvakt, känna efter om det fortfarande var aktuellt.... "Shit, shit, shit, ska de komma nu? Är jag redo för detta?" var vad som for genom huvudet, gång på gång.

Kl 01 var vi inne. Hela vägen in fick jag andas ordentligt var 5e minut. CTG visade på piggelina busungar och rejäla sammandragningar var 4e minut. Jag var laddad, men det kändes inte "på riktigt" på något vis och jag blev inte förvånad när bm konstaterade att livmodertappen var relativt opåverkad.

Dock ville de ha kvar mig för observation, så jag fick ligga kvar och maken fick åka hem. Det var ett otippat utfall i vår värld som dittills bestått i alternativen
a) real thing som avslutas med bebisar
b) falskt alarm som leder till hemgång.

Nåväl, rättning i ledet och inskrivning på specialBBavdelning. Sov rätt OK utan smärtlindring eller värkhämmande och vaknade vid 7 -med relativt få och smärtfria sammandragningar. CTG OK, maken kom in, seeeeeeeeeeeeeg fm då vi väntade på läkare och sammandragningarna/förvärkarna var allt annat än regelbundna och se'n åkte ivi hem.

Och här sitter jag nu. Utan vare sig sammandragningar eller bebisar.
Har gått från "kom NU" via "nej, inte än" till "jo, kom" och känner mig lite...ja, som om jag somnat under upplösningen till en spännande film. Snuvad.

När kommer de? Någon som vet?

7 kommentarer:

Tingeling sa...

Nej, jag vet tyvärr inte.
Men jag vet att det är svinspännande nu!!
Nästa gång jag klickar in på dig kan du ha småttingarna i din famn -herregud vilken mirakel!!

Arletta sa...

Vänta till helgen. Då kommer de! Jag lovar.

Camillas lockar sa...

MEN GUD VAD SPÄNNANDE!!! Jag ryser. De kommer defintivt till helgen. Innan fredag. Nej förresten, de kommer på torsdag! Vaaaaad jag kommer tänka på dig nu...!

Kapybaran sa...

Tingeling: tyvärr inte särskilt spännande nu. ingen som helst action att rapportera om.

arletta o camilla: kan vi enas om att det sätter igång torsdag kväll? dotterns vårkonsert är på torsdag em och jag vill nog gärna se henne som litet troll :-)

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Det var ju jättebra att ni fick träna en gång. Nu vet ni att all logistik fungerar!

Och nästa gång då är det på riktigt!

Saring sa...

Jag vet!! De kommer snartsnart! Lovar. Det är en naturlag.
Tänker på dig flera gånger om dagen och undrar. Lite avis över det du skall få gå igenom.. Hade en fantastisk förlossningsupplevelse med Almaunder.

Snartsnart kommer de till er.
Lovar.

Kram!

Anna sa...

Detta är FANTASTISKT SPÄNNANDE!

Så praktiskt att ni fick köra ett genrep innan själva föreställningen. Jag förstår att det känns tufft att inget hände, men samtidigt är du ju rackarns beredd när det drar igång.

Visst lovar du att visa bilder på dem här på bloggen? Är sååå nyfiken nu!