Funderingar, iakttagelser och tankar. Om livet, barnen, kärleken, och en del väsentliga oväsentligheter. Just så.

tisdag, augusti 14, 2007

Att vara konsekvent suger

Stortjejen har lagt sig till med att slåss. Oacceptabelt. Visserligen sällan och bara mig eller pappan och visserligen bara när hon är jättearg, men ändå fullständigt oacceptabelt.

Vi har pratat, diskuterat och skällt, men ingen förändring. Blir hon tvärarg så kan det komma en smocka. Till slut frågade vi henne vad vi skulle göra och kom gemensamt fram till att om hon slåss, så slänger vi en leksak i soptunnan.

För några veckor sen åkte skiftnyckeln, men kom tillbaka igen mot löfte om skärpning.

Igår klippte hon till mig och lilla vovvens matskål åkte i tunnan. Som hon bröt ihop... "ta upp den, förlåt, sopbilen får inte hämta den". Omochomochomochomigen. Tårarna rann strida floder och mitt hjärta var i tusen och tusen bitar.

Fy fan.
Men hon kan inte få tillbaka den, så är det bara.

Hon somnade med tårtyngda ögonfransar och röda ögon och vi kände oss som skurkar.
Att vara konsekvent suger verkligen.

5 kommentarer:

lillasysteryster sa...

Nä fy vad jobbigt!! Ni är duktiga som orkar stå på er! Jag skulle nog ha låtsas att kasta bort den för att sedan gömma den någonstans. Sedan skulle jag ge tillbaka den när hon gjort något riktigt bra! (men det skulle dröja ett bra tag så att hon verkligen hann sakna grejen i fråga).

Kapybaran sa...

*erkänner* jag var ut och tog upp den imorse, men hon kommer inte få den på länge länge länge! först när jag är säker på att hon inte slåss längre kan det komma på tal.

Anna sa...

Usch och fy så jäkla jobbigt!!!!!!!

Du, nu är jag ingen barnuppfostringsexpert alls. Men kanske är det impulskontrollen som brister. Hon vet ju att hon inte får slåss och att något väldigt tråkigt händer, men hon slåss ändå. Kanske kan ni hjälpa henne med den i stället. Typ visa vad man kan göra när man blir så himla arg. Exempelvis slå allt vad man kan på soffan.

Camillas lockar sa...

Men vänta nu, var hon inte riktigt gammal, typ 14 eller nåt? Eller har jag gått och inbillat mig det kanske :-)

Hursomhelst, det är ju helt rätt att vara konsekvent som ni var! Stå på er!!!
/Fru Konsekvent herself

Kapybaran sa...

Anna -det var ett råbra tips! tack!

Camilla -nog känns hon som 14 ibland, men nej, hon är bara (?)fyra :-)