Funderingar, iakttagelser och tankar. Om livet, barnen, kärleken, och en del väsentliga oväsentligheter. Just så.

torsdag, oktober 11, 2007

Blogg. Men för vem?

Jag har hårdnackat vägrat installera statistikmätare på bloggen. Maken frågar ibland hur många läsare jag har och undrar varför jag inte vet. Men för mig skulle hela poängen med bloggen försvinna om jag satt och kollade statistik. Visst märker jag på antalet kommentarer när jag skrivit "rätt", men jag bloggar inte för att skriva rätt. Jag bloggar för att lätta på trycket i hjärnan. Min hjärna.

Men jag blir såklart påverkad. Blir besviken när tre inlägg i rad får noll kommentarer. Och tänker att jag ska peta in en mätare iaf, för kanske kanske finns det folk här som läser, men som inte kommenterar.

Jag menar, who am I kidding? Ville jag inte ha läsare, skulle jag skriva i en gammaldags pappersdagbok med hjärtlås. Istället skriver jag på nätet, fullt synligt för alla som vill. Klart jag vill beröra, få bekräftelse.

Men inte till priset av anpassning. Jag vill fortsätta skriva om det som dyker upp i mitt huvud. Och därför blir det ingen mätare.


PS Apropå föregående inlägg: Givetvis förstår jag att människan menade väl och bara agerade på en impuls triggad av ett kul sammanträffande. Jag skulle dock aldrig gjort likadant utan bara visat tidningen för maken och skrattat.

4 kommentarer:

Frida sa...

visst är det deprimerande att inte få några kommentarer på ett inlägg? jag har funderat på att installera räknare, men törs inte mickla med kod, det är jag för oteknisk för ;)

Anna sa...

Jag tycker det är kul med räknare :-)

Och även om jag är dålig på att kommentera ibland så läser jag minsann här varje dag!

lillasysteryster sa...

Jag har ibland funderat på att avistallera min räknare. Den är mest stressande faktiskt! Speciellt när jag ser att det varit 200 pers inne på sidan under dagen trots att jag inte skrivit något nytt. Då känner jag genast press att prestera!

Världen är liten… sa...

Sa sant som det ar skrivet, blir ocksa lite deppig nar jag inte far nagra kommentarer pa ett par inlagg pa raken. Skriver ju for min egen skull, men ocksa sa att familj och vanner hemma i Sverige kan folja mitt liv via bloggen om de sa onskar (dalig pa att maila till alla sa da blev en blogg en battre losning).
Har ingen raknare synlig pa min sida, daremot far jag ett dagligt mail med en logg vilka IP-nummer som varit in pa sidan, kan vara riktigt underhallande ibland da nagon googlat citronpasta eller Victoria Silvstedt och hamnar pa min sida - snacka om att bli besvikna rorande Vickan=o)!