Funderingar, iakttagelser och tankar. Om livet, barnen, kärleken, och en del väsentliga oväsentligheter. Just så.

lördag, december 02, 2006

Historiens första tvillinggraviditet?

Inte nog med att jag mår apa emellanåt. Inte nog med att jag oroar mig för praktiska saker. Inte nog med alla "vanliga" gravvo-nojjor.

Nej, dessutom ska jag som väntandes tvillingar tydligen bli betraktad som ett UFO.
Det började med anmälan till MVC. Första två jag ringde var jag inte välkommen till (eftersom de är knutna till BB som garanterar plats om man har en "normal" graviditet). När jag kom fram till den tredje fick jag en yrhöna på tråden som i varannan mening återkom till funderingen "ska inte du gå på specialistmvc när du väntar tvillingar?" Ja, inte vet jag... jag har aldrig gjort detta förr.

Till slut fick jag en inskrivningstid.
På inskrivningen fick jag en del info, men allt vad gällde fosterdiagnostik och uppföljning av tvillinggraviditet skulle jag informeras kring av läkaren. "Och det är ju så bra, det finns mängder av tvillinginfo på nätet". I alla andra sammanhang varnas det ju för att själv söka info på nätet, då det inte är granskat...

På läkarbesöket igår log läkaren snett och sa "nej, det där ska din bm informera dig om". Och svarade därigenom inte på några frågor. Dessutom var allt kring fosterdiagnostik (vi vill göra KUB) sååååååååå besvärligt med tvillingar, men inte kunde hon ge några fakta inte. Bara berätta hur besvärligt allt var och ge mig en remiss till någon annan för konsultation. Gick därifrån med känslan av att vara en outcast av något slag.

Jag förstår att jag inte tillhör normen, det är OK. Men jag förstår inte att jag ska behandlas som ett UFO. Jag är trots allt inte den första i världen som väntar tvillingar. Eller?

4 kommentarer:

Kapybaran sa...

tack vännen!
anmälde mig till tvillingklubben häromdagen. ser fram emot att få vistas i ett sammanhang där jag inte är ett ufo.
-kramar till dig!

Camillas lockar sa...

Allvarligt, vad otrevligt bemötande! Nån måtta får det väl vara. Som sagt, det räcker med illamåendet...

Anonym sa...

Vilken otur du har att råka på så ikompetenta människor! Du är INGET UFO!
Jag gick hos specialistmödravården i slutet av min graviditet. Innan det besökte jag specialistmödravården för att träffa läkaren några gånger (för att sjukskriva mig bl.a) och för att göra ultraljud emellanåt (åtta ggr tror jag att det blev). Tyvärr har jag inte hunnit lägga in information om fosterdignostik på Tvillingnytt.se ännu, men kolla in den här länken för mer info: http://www.fosterdiagnostik.nu/?Fosterdiagnostiska_metoder

Vänliga hälsningar Charlotta
http://tvillingnytt.se

Anonym sa...

Här kommer länken igen - såg att den inte syntes ordentligt...
www.fosterdiagnostik.nu/
?Fosterdiagnostiska_metoder

/Charlotta